ONTDEK HET GEHEIM VAN UW DROOMTUIN

Een tuin of groenproject begint met een goed ontwerp dat precies aansluit bij de wensen van de gebruiker. Voor een succesvolle aanpak werkt Devotus Landscaping vanaf het begin samen met de tuin- of landschapsarchitect van uw keuze.

Daarnaast hebben wij ook eigen ontwerpers en engineers.

Samen brengen we het ontwerp naar een hoger niveau. Met onze ervaring en creativiteit focussen we vooral op het aanbrengen van de persoonlijke touch.

Wij streven naar een tuin of project dat aansluit bij de totaalbeleving. Zo vormen we een persoonlijke plek om onvergetelijke ervaringen op te doen en te genieten.

Hierbij hanteren we vier uitgangspunten:

We zijn pas tevreden als we uw verwachtingen overtreffen

1. Welke stijl past bij uw droomtuin?

Een ontwerp is pas succesvol, als de opdrachtgever zich er straks helemaal thuis voelt. We vertalen uw wensen naar een herkenbaar ontwerp met een eigen identiteit. Uiteraard begeleiden wij u bij het maken van bewuste keuzes. Dat is een gezamenlijke zoektocht en in duidelijk overleg bepalen we samen de stijl die aansluit bij uw situatie. Zo ontstaat ook de juiste mix van bloeiende planten, bodembedekkers, groenblijvende planten, klimplanten en heesters.

2. Zorg voor een goede balans tussen functie en unieke landschapskenmerken

Alle plannen moeten passen bij de sfeer en uitstraling van het gebied. Daarbij gaat het om een zoektocht naar de juiste balans tussen de gewenste functie, de specifieke bouwstijl en de geschiedenis van de bebouwing en de unieke landschapskenmerken van de omgeving.

Bij het ontwerp benadrukken we bijvoorbeeld de kracht van kenmerkende bomen, de aanwezige hoogteverschillen, of de natuurlijke afwisseling van natte en droge plekken. Op deze manier is een tuin/groenproject veel meer dan gewoon een optelsom van bomen, bloemen en planten. Er ontstaat een herkenbaar ontwerp met een eigen identiteit.

3. Versterk de unieke beleving van de seizoenen

Een tuin, groenproject of landgoed is altijd in beweging. Die afwisseling van de seizoenen maakt het buitenleven zo aantrekkelijk. Bij ieder ontwerp proberen we daarom in te spelen op het ritme van de seizoenen.

De lente zorgt voor frisse kleuren en het leven keert terug in de tuin.

In de zomer is het tijd voor het echte buitenleven. De tuin wordt een extra woonkamer. Het is tijd om te genieten van een lekker diner in de zon, of misschien wilt u juist even relaxen in schaduw. En natuurlijk mogen we een frisse duik in het zwembad niet vergeten.

Ook de herfst zorgt voor een bijzondere sfeer. Herfstbloeiers brengen nieuwe tinten in uw tuin, bladeren verkleuren en beginnen te vallen. En de wind speelt met siergrassen en bomen.

Een sneeuwdeken in de winter wordt weliswaar steeds zeldzamer, maar ook ijs op uw vijver of een dun laagje rijp op het gazon zorgen voor sprookjesachtige effecten. Deze versterken de contouren en lijnen in de tuin.

4. Maak een “groen” statement

Als finishing touch kunnen we de tuin nog wat extra persoonlijkheid geven met een duidelijke statement. Een groen statement kunt u maken met een opvallende solitaire struik of bomengroep. Maar ook een fraai kunstwerk heeft vaak een mooi effect.

Ieder project vertelt een nieuw, persoonlijk verhaal

WERKELIJK AAN DE SLAG

Met de schets of het voorontwerp (VO) van uw tuin- landschapsarchitect of onze ontwerpers gaan wij verder aan de slag.

Alle bevindingen werken wij dan nader uit tot een definitief ontwerp (DO) en we presenteren daarnaast de toe te passen materialen zoals bomen, beplantingen, verhardingen enzovoort.

Aansluitend maken we een open begroting die tevens een goed inzicht geeft in de werkwijze en daarbij komende leveringen.

Proces:

  • Kennismaking en inventarisatie
  • Schetsontwerp (VO)
  • Definitief ontwerp (DO) + werkomschrijvende offerte / calculatie / materiaalstaat

Na opdrachtverstrekking:

  • Opstellen conceptplanning, vaststellen planning
  • Aanvang uitvoering
  • Tussentijdse besprekingen
  • Oplevering
  • Afstemmen nazorg en eventueel beheer.

U hebt in de voorbereiding een vaste medewerker als centraal aanspreekpunt. Deze medewerker stuurt na de opdrachtverstrekking ook het project aan. Voor dagelijkse zaken is een uitvoeringsmedewerker op locatie het eerste aanspreekpunt.

BETROKKEN, ENTHOUSIASTE, VAKBEKWAME MEDEWERKERS MAKEN HET VERSCHIL